Other languages: BZH, CAT, CYM, DE, EN, EUS FR, GAL, IT, NL

  1. Doe een gift
  2. Oproep
  3. Deelnemers
  4. Wat zijn « Hemostatische verbanden »
  5. Wat is het Internationale Vrijheid Bataljon?
  6. Een historische continuïteit voor Rode Hulpe
  7. Materialen
  8. Facebook


Youtube, Vimeo, VidMe

Revolutionaire Solidariteit met Rojava !

Revolutionaire Solidariteit met Rojava !


Neem deel aan deze inzameling en stuur uw gift:
IBAN: CH82 0900 0000 8555 9939 2 – Communicatie: «Celox».


De oproep

In het hartje van het Midden-Oosten, is de bevolking van Rojava (Syrisch Koerdistan) in opstand tegen de reactionaire krachten die de regio gedurende decennia onderdrukken. Na de bevrijding van Rojava van Daesh, blijkt dat de inwoners en de talrijke revolutionaire buitenlandse strijders, die hulp boden in die strijd, ongerustheid bezorgen aan de Amerikaanse imperialisten, de NAVO en alle reactionaire en fascistische regimes in het Midden-Oosten: Turkije, Saoedi-Arabië en Iran. Deze grijpen nu in door bombardementen of inmenging, ze repliceren de strategieën die tot de oprichting van vele islamitische groepen zoals Daesh, Al Qaeda of Al Nusra geleid hebben; golems die ontsnapt zijn aan de controle van de kapitalistische landen die hen in eerste instantie vorm gegeven hebben.

Ondanks de dodelijke bomaanslagen, het bombarderen van burgers, massale arrestaties van revolutionairen, voortdurende aanvallen op de populaire guerrilla’s en kapitalistisch afdingen, hebben de volksvijanden het enorm moeilijk de bevrijdingsstrijd te onderdrukken. Deze bevrijdingsstrijd wordt door de bevolking van Rojava, Koerdistan en het hele Midden-Oosten gevoerd, maar het zijn vooral de gewapende vrouwen van Rojava die de ergste nachtmerrie van de islamisten zijn.

Na steun te hebben gezocht bij haar gebruikelijke en historische bondgenoten: VS, NAVO, EU, VN, sociaal-democratische en reactionaire regimes, heeft Turkije een brede en repressieve campagne ondernomen doorheen de Koerdische gebieden in Turkije, Irak en Syrië, met als belangrijkste doel de revolutionaire aspiraties van de onderdrukte volkeren van Rojava te saboteren.

Help het Internationaal Bevrijdingsbataljon bestaande uit communistische, anarchistische en antifascistische strijders die Rojava verdedigen in de geest van de Internationale Brigades in Spanje in 1936. Laten we ze een politieke en materiële steun bieden door de financiering van hemostatische verbanden. 60% van de slachtoffers van schotwonden sterven door bloeding tijdens het wachten om hulp : deze verbanden stoppen de bloeding snel en kosten $40 stuk.

Steun de strijd van de revolutionaire volkeren van Rojava en elders tegen de islamisten, de VS, de NAVO en alle reactionaire staten!

Combattant(e)s du Bataillon International de libération au Rojava

Combattant(e)s du Bataillon International de libération au Rojava


Deelnemers aan deze campagne

Full list has moved here.

Uw organisatie?

Alle kosten van deze campagne (afdrukken van posters, flyers, websites…) worden door de organisatoren ondersteund: elke ontvangen euro gaat integraal naar Rojava.


Wat zijn « Hemostatische verbanden »

Premier achat de Celox.

Premier achat de Celox.


Notre Celox au Rojava

Notre Celox au Rojava


Notre Celox au Rojava

Notre Celox au Rojava


signal-2017-03-04-124052.jpg

CELOX is een nieuw hemostatisch product te gebruiken in noodsituatie. CELOX kan zelfs potentieel dodelijke bloedingen snel stoppen. Makkelijk te gebruiken, veilig en uiterst effectief, CELOX redt levens. Gemengd met bloed, vormt Celox een soort gel die de resistentie van een klonter in minder dan 30 seconden evenaard en werkt onafhankelijk van het normale proces van stolling van het lichaam. Klinische proeven, uitgevoerd door de US Navy,hebben bewezen dat Celox het enige product is dat 100% overleving kan bezorgen.

De veiligheid van Celox werd getest volgens de normen van klasse III van de CE-markering. Celox bestaat uit chitosan, catabolisatie door lysozym, een menselijke enzym, en glucosamine, suiker normaal aanwezig in het lichaam.
CELOX is voorgeschreven voor matige tot ernstige, bloedingen, bloedingen van slag- en/of ader, oppervlakkige en diepe wonden, wonden aan de schedel, het gezicht en de hals.

Het gebruik van Celox in de wond stopt bloedverlies door de vorming van een gelklonter, danzij de bindende werking van Celox op het oppervlak van de erytrocyten. Nieuwe versies van CELOX gaas en CELOX gaas ‘Z’ FOLD combineren de werking van de hemostatische korrels en de van de strip teneinde het bloedverlies die rechtstreeks het leven van de patiënt in gevaar brengt onder controle te houden.


Wat is het Internationale Vrijheid Bataljon?

ifblogo.png

Het [Internationale Vrijheid Bataljon (International Freedom
Batallion, IFB)->https://www.facebook.com/International-freedom-battalion-1597451687171173/] is een onafhankelijk bataljon bestaande uit revolutionairen komende van Turkije, Europa en elders met de bedoeling de revolutie van Rojava te verdedigen en stelt zich op als een onafhankelijke troepenmacht naast YPG/YPJ/QSD.

Opgericht 10 juni 2015, op initiatief van de MLKP (communistische marxistisch-leninistische partij van Turkije en Koerdistan) naar het model van de Internationale Brigades die de Spaanse revolutie van 1936 verdedigden, en kregen het gezelschap van verschillende andere communistisch revolutionaire groepen (onder andere TKPML/Tikko, MLSPB-DC, RC, TKEP/L, ΕΣΔΑ), communisten en anarchisten, alsmede door niet-gebonden revolutionairen verenigd in het BÖG (Verenigde bevrijdingskrachten). Deze groepen en individuen komen van verschillende links revolutionaire politieke stromingen : marxisme-leninisme, hoxhaisme, maoïsme, anarchisme, trotskisme,…

Sinds de oprichting, hebben de troepen van IFB op alle fronten van Rojava gevochten (met uitzondering van Afrin),en hielpen zo de Koerdische krachten Daesh, en andere islamitische groepen die aktief zijn in de regio, te verslaan.


Rode hulp in deze campagne: een historische continuïteit

Le SRI dans la guerre d'Espagne: à gauche des volontaires canadiens, à droite un hôpital militaire

Le SRI dans la guerre d’Espagne: à gauche des volontaires canadiens, à droite un hôpital militaire

Op dezelfde manier dat de inzet van de vrijwilligers van het internationaal bevrijdingsbataljon aan de Rojava verwijst naar de ervaring van de Internationale Brigades in Spanje, ligt de continuiteit van de inzet van de internationale rode hulp (en dus ook onze Belgische afdeling) in de verwijzing naar de bijstand aan het internationale bataljon in 1936-39 die rode hulp kon bieden aan Republikeins Spanje.
Rode Hulp financierde namelijk, de uitrusting van ziekenwagens en ziekenhuizen –personeel ten behoeve van de anti-fascistische strijders.


manifestation en solidarité avec les internationalistes espagnols

manifestation en solidarité avec les internationalistes espagnols